B&B en gites in Frankrijk ... Mas Cinq Sols

Genieten en gastvrijheid

Over ons

Wij zijn afkomstig uit de provincie Limburg van België en woonden daar respectievelijk in Opglabbeek en Dorne.

Karl (1970) werkt al 20 jaren in de staalindustrie en zal hier nog blijven werken tot 2018, met uitzondering van de zomervakanties.  Myrianne (1977) heeft op zelfstandige basis vier jaren een koude bakkerij uitgebaat en Senne (2002) is onze studerende pupil en gamer.


In 2012  is de droom ontstaan om een nieuw leven op te starten.  Ons doel is een leven dat korter aansluit bij de natuur, de seizoenen en het buitenleven.  La Douce France leek ons hiervoor zeer geschikt.  Vele jaren hebben we dan ook gezocht naar het voor ons ideale plekje.  Drie à vier keer per jaar reden we soms maar voor twee à drie dagen naar Frankrijk om vooraf geselecteerde huizen te bekijken en de omgeving te verkennen.  Bij ons huidige domein viel alles meteen op zijn plaats!...en dit willen we heel graag met jullie delen!  Myrianne houdt van decoreren, renoveren, tuinieren, het u als gast naar uw te zin maken en Karl houdt ervan om u smaakpapillen te verwennen met seizoensgebonden gerechten waarbij we trachten om het merendeel te kopen bij de lokale boer.


Onze gites zijn vernoemd naar onze drie schatten van groot naar klein.  Gite Senne is ons grootste vakantiehuis en zo is Senne ook de oudste van de drie en de zoon van Myrianne.  Cloé is het petekind van Karl en de tweede oudste en Arjen is het petekind van Myrianne en de benjamin!

Omdat onze peetkinderen ons nu wat vaker moeten missen nu we 1000 km verder wonen, vinden we het prettig om hen op deze manier te eren en zij vinden het spannend en zijn heel trots dat ze hun eigen huisje hebben hier.