google-site-verification: google67b96f39e1e80ccf.html

B&B en gites in Frankrijk ...

Mas Cinq Sols

      Genieten en gastvrijheid

Paardrijden

Geocaching

Mountainbike

Sportklimmen

Avontuur * HAPPY FOREST*

Grotten

Kasteel de Bonaguil

Kasteel van Duras

Recreatiemeer Montcuq

Walibi

Piratenpark

Aquapark (op 1u30 min)

Vissen

Golf

Wandelen (routes)

Familiale B&B in een kindvriendelijke omgeving

De Omgeving van onze b&b en gites biedt alle mogelijkheden voor een geslaagde vakantie. Of het nu met familie, kinderen, vrienden of met zijn tweetjes is, voor iedereen valt er iets te beleven.

Charme in het Toscane van Frankrijk

Het ideale vakantieoord; niet alleen om te wandelen, paardrijden, kanovaren, motorrijden en te fietsen maar ook om tot rust te komen.

Het departement Lot-et-Garonne, gelegen aan de randen van de Perigord, de Quercy, de Landes en de Gascogne, genesteld in het hart van het Zuidwesten en een Mekka voor groen toerisme, wordt doorsneden door twee rivieren die het departement zijn naam gaven. Dit rijke gebied van boomgaarden, beroemd om zijn teelt van de pruimen van Agen, wordt doorkruist door bijna 200 kilometer bevaarbare waterwegen en 3500 kilometer wandelpaden! Bij die natuurtroeven komen ook nog eens een landelijk en bouwkundig erfgoed van vestingdorpen, kastelen, duiventillen en molens. Een bestemming die zowel fervente liefhebbers van architectuur als liefhebbers van buitenactiviteiten zal weten te behagen!

Info Lot et Garonne

Klik hierboven om alle info in de omgeving te vinden!

Ontdekken, proeven, bewegen en agenda.

Boottochten: Elke dinsdag en vrijdag wordt er een rondvaart georganiseerd op de Lot et Garonne met nederlandstalige gids Floor (gezien op Met Vier in Bed).

Nieuw! Zelfstandig een boot besturen zonder vaarbewijs. Voor 138 € is er een boot beschikbaar voor 4u met een max. capaciteit van 12 personen.

Op ons domein

Vindt u een gezamenlijk zwembad ( 10*5 en 1.20 m diep) ,

een tennistafel, een petanquebaan, een picknicktafel voor 8 personen aan het zwembad, vele gezelschapsspelen en boeken.

Ook ligt er op 500 m een tennisplein in ons kleine dorpje.


Waarom kiezen voor een vakantie bij ons?

* Er staat altijd iemand klaar voor u voor inlichtingen of hulp

* 4 x per week serveren wij Table d'Hôtes, steeds vrijblijvend

* Zelfservice bar aan het zwembad. Hier kan u aperitieven, van een wijntje

genieten of een biertje. Op vraag kan er steeds Tapas geserveerd worden.

* De rust en het prachtige uitzicht over de vallei vanaf het zwembad.

* Wij hebben een folder samengesteld met de voornaamste bezienswaardigheden, restaurants, wandelroutes.

Deze ligt voor u ter beschikking in elke gite.

* Op korte afstand van vele bezienswaardigheden.

Wat in de maanden juli en augustus zeker aan te bevelen is, zijn de marché goumandes in Dausse. Op dinsdagavond kunt u hier vanaf 19.00 uur terecht voor een gezellige "eet- markt". In een sfeervolle ambiance met een bandje of een dj kunt u gezamenlijk met allerlei andere gasten aan lange tafels genieten van heerlijke franse gerechten die u vanuit gezellige kraampjes worden aangeboden. Uiteraard zijn er voldoende heerlijke cahors-wijnen verkrijgbaar. Voor ca. € 10,00 tot € 15,00 per persoon heeft u de buik goed gevuld en kunt u nog een dansje placeren. Als gastheer en gastvrouw vergezellen wij u graag!


Lauzerte; één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Lauzerte ligt op een heuvel tussen de rivieren Barguelonnette en Lendou en op de weg van Cahors naar Moissac. Het dorp is het hart van de AOCC haselas de Moissac (=rozijn) (sinds 2003) en de productie van de meloenen van Quercy. Daarnaast is de streek bekend om zijn boomgaarden, zonnebloemen, maïs en lavendel.


Puy l'Eveque; schitterend historisch kunstenaarsdorp direct gelegen aan de Lot. Door het hele dorp hangen allerlei kunstwerken, schitterend om rond te wandelen.


Cahors; de grootste markt in de omgeving is in Cahors (op woensdag en zaterdag) en is zeker een bezoek waard. De markt is in het oude gedeelte van de stad, rond de kathedraal en heeft een groot aanbod aan lokale producten, waaronder ook, in de streek geproduceerde, wijnen en kazen. Cahors biedt een goed aanbod aan winkels, cafés, bars, restaurants, museums, galeries en historische architectuur.


Ten oosten van Cahors, hoog boven de Lot Vallei, vindt u Saint Cirq-Lapopie. Dit stadje heeft een wirwar aan straatjes met interessante ambachtswinkels, galeries en restaurants. Terwijl u loopt tussen de mooie half-houten vakwerkhuizen, kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de Lot Vallei die aan uw voeten ligt.


Voor de "shoppers" onder ons is Villeneuve sur Lot een schitterend stadje om te bezoeken. Naast de grote winkelketens een ontzettend gezellig en bloemrijk centrum met vele kleine winkelstraatjes. Op dinsdagmorgen een sfeervolle markt om te bezoeken. Daarnaast ook veel cafeetjes, restaurantjes en terrasje voor een lekker café au lait of een heerlijke lunch.


In Albi staat werelds grootste met bakstenen gebouwde kathedraal; Kathedraal Saint-Cecile.


Markten:

Woensdag: Cahors

Donderdag: Libos

Vrijdag: Prayssac: vers fruit en groenten in een mooi stadje

Zaterdag: Cahors, Lauzerte, Montaigu de Quercy (zeer klein marktje)

Zondag: Montcuq, Moissac,


Voor een overzicht van de brocante- en rommelmarkten in de omgeving: http://vide-greniers.org/


In de omgeving stromen diverse rivieren waar u schitterende kanotochten kunt maken.

De rivier de Lot ligt op ca. 15-17 km. rijden - richting Fumel. Bij Puy l'Eveque en Luzech bestaat de mogelijkheid om kano's te huren.